torsdag 10 mars 2016

Blandband: C90 - Världens bästa band

Ibland gillar jag att generalisera och förenkla tillvaron. Som när det gäller några av livets stora frågor. För vid sidan av "meningen med livet"-frågan är nog frågan om vilket som är världens bästa band den mest fundamentala byggstenen för att skapa sig en trygg och stabil tillvaro i ens inre. Får du aldrig ett svar på den fråga finns det stor risk att du hamnar snett.


Är du född på 50-talet svarar du helst Beatles eller Stones på denna fråga och menar med den drucknes envishet att alla andra roackband är bleka kopior av dessa giganter. Är du 60-talist säger du kanske Pink Floyd, Steely Dan, the Clash eller Led Zeppelin. En 70-talist svarar the Smiths eller Primal Scream om du är lite svår, bor i innerstan och helst läser Andres Lokkos krönikor i SvD (som du då för övrigt anser är en vedervärdig tidning). Annars svarar du nog U2 eller R.E.M (innan 1994). En 80-talist svarar kanske Nirvana, Radiohead eller möjligtvis Coldplay. En 90-talist förstår inte frågan och undrar varför man måste välja. Allt finns ju tillgängligt på nätet ändå. Själv svarar jag My Morning Jacket.

Jag svarar kanske inte My Morning Jacket för att de har världens bästa skivkatalog. Den svajar emellanåt. Men när de är som bäst så är de helt enkelt bäst. Framförallt från och med 2005 och framåt då bandet nådde ett helt eget universum med sin musik. Därför har jag satt i hop världens bästa blandband med enbart låtar av Jim James & co.För den som har slängt sitt kassettdäck eller er freestyle så kommer ni inte undan. Här har ni den i ett allt för lättillgängligt format:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar