fredag 8 mars 2013

Del III: Singer/songwriters 1990-99

Elliott Smith
Nu kommer fortsättningen på min spotify-odyssé genom singer/songwriter-historien ur mitt personliga perspektiv. Del III fokuserar på 1990-talet, vilket visade sig vara ett svårare decennium än vad jag först hade trott. När jag började leta upp gamla favoriter upptäckte jag att en del lät betydligt mer daterat än vad jag minns det som, vilket skapade en viss ofrivillig åldersnoja; tog inte 1990-talet alldeles nyss slut? Men det finns en hel del gott att hämta och det är under denna tid som grunden läggs för den "boom" av singer/songwriters som träder fram ur askan av flanell- och lo-fi-rockens gyllene era. Det är även nu som delar av countryscenen, med företrädare som bland andra Steve Earle, Lucinda Williams och Victoria Williams, utvecklas åt ett mer folkinriktat americana-sound samtidigt som artister likt Neil Young, Bruce Springsteen och John Mellancamp återvänder till sina mer nedtonade rötter. Bob Dylan upplever en renässans och gör med Time Out Of Mind ett av sitt starkaste album sedan Desire. Dessutom får talanger som Ron Sexsmith och Elliott Smith sina genombrott och gör sina bästa skivor.

Här hittar ni i vilket fall min lista över 1990-talets bästa singer/songwriters (av de som finns tillgängliga på Spotify vill säga): Broken Record: Singer/Songwriters 1990-99


1 kommentar:

 1. Hej
  Gillar du musik så rekomenderar jag dig min blogg.
  Jag heter Robex och är 16 år jag har intervjuat band sen jag var 14 år. Nu i år har jag börjar intervjua band även i Kina, Japan och många flera stälen över hela värden.
  Jag fotar även mycket på frid tiden så misa inter
  http://ghgumman.blogg.se/
  och gilla gärna om du vill
  http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=tn_tnmn

  SvaraRadera